26 Şubat 2014 Çarşamba

MAYALI TOMBİK PİŞİ

MAYALI TOMBİK PİŞİ
MALZEMELER

-3 Su bardağı un
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Tatlı kaşığı tuz
-1 Paket instant maya

İÇ MALZEMESİ İÇİN
1- 200g  peynir_ maydanoz
2- Sucuk_ kaşar_ domates


KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ

YAPILIŞI

1- Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim,
2- Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirelim,
3- Dinlenip kabaran hamuru ikiye bölüp ilk parçayı merdaneyle açalım ve bir kenara alalım,
4- İkinci hamuru da aynı büyüklükte açalım,
5- Üzerine resimdeki gibi aralıklarla istediğiniz iç harcını koyup ve diğer hamuru üzerine kapatalım,
6- Koyduğunuz malzemeler ortasında kalacak şekilde su bardağıyla daireler keselim,
7- Kenarları açılmasın diye parmağınızla hafifçe bastıralım,
8- Sıvı yağı tencereye koyup kızdıralım,
9- Hamurları içine atıp iki  tarafını kızartarak pişirelim,
10- Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım,
11- Sıcak servis yapalım.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder