31 Mart 2014 Pazartesi

RULO KAT POĞAÇA

RULO KAT POĞAÇA


MALZEMELER
- 1 Tane yumurta (sarısı üzerine)
- 1 Su bardağı süt
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Tatlı kaşığı tuz
-1 Yemek kaşığı şeker
- 1 Paket maya
- 4 Su bardağı kadar un
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Ara katları için 100 gr margarin

YAPILIŞI
1- Yoğurma kabına hamur malzemelerini alıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerini sararak mayalanmasını sağlayalım.
2- Hamuru ikiye bölerek her bezeyi dört eşit parçaya ayıralım,Toplamda sekiz beze olacak.
3-Bütün bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde tek tek açalım.
4- Aralarına eritilmiş margarin sürelim ve dört bezeyi üst üste koyalım, En üstteki yağlanmayacak
5- Diğer bezeleride aynı şekilde hazırlayalım.
6- Buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
7- Hamurun dördünü birden tek seferde merdaneyle açalım.
8- Maydanozu doğrayıp peynirle karıştırarak açtığımız hamurun her tarafına serelim.
9- Uç kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım.
10- İki parmak genişliğinde keserek yan çevirelim ve üzerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayalım.
11- Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayalım.
12- Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder