26 Temmuz 2014 Cumartesi

KİBRİT KURABİYE

KİBRİT KURABİYE


MALZEMELER
•150 gr. tereyağı yada margarin
•1 çay bardağı sıvı yağ
•5 yemek kaşığı  buğday nişastası
•1 çay bardağı pudra şekeri
•Yarım paket kabartma tozu
•Yarım paket vanilya
•Aldığı kadar un
•1 paket bitter çikolata (80 gr.)

YAPILIŞI
1. Oda sıcaklığındaki tereyağı karıştırma kabına alın.
2. Sıvıyağ, pudra şekeri ve buğday nişastasını ilave edip yoğurmaya başlayın.
3.Kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamurları merdane ile 1 cm kalınlığında açın ve bıçakla işaret parmağı boyunda şeritler kesin.
5.Tüm hamurları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
6. 170 derecede kızartmadan pişirin.
7. Çikolatayı benmari usulü eritin.
8. Soğuyan kurabiyelerin bir ucunu çikolataya bandırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder