17 Temmuz 2014 Perşembe

NOHUTLU ETLİ PİLAV

NOHUTLU ETLİ PİLAV
MALZEMELER
-2 su bardağı pirinç
-1 su bardağı nohut
-300g kuşbaşı et
-2 yemek kaşığı tereyağ
-3 su bardağı sıcak su
-Sıvıyağ
-Tuz

YAPILIŞI
1- Nohutu bir gece önceden suya koyup ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın ve kabuklarını temizleyin.
2- Pirinci yıkayıp iki saat önceden sıcak suya koyup içine tuz atın.
3- Eti bir taşım kaynatın ve suyunu değiştirip üzerine sıcak su koyarak yumuşayana kadar pişirin (kanlı suyu çıkıp pilavı karartmasın diye ) .
4- Tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ve tuzu ilave ederek pirinç tel tel olana kadar kavurun.
5- Pilavı pişireceğiniz tencereye az yağ koyup eti beş dakika soteleyin.
6- Üzerine nohutu koyup karıştırın.
7- Et ve nohut tencerenin dibindeyken üzerine kavrulmuş pirinci dökün.
8- 3 su bardağı kaynar suyu yavaşça tencerenin içine koyup tuzunu kontrol edin.
9- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
10- Pilav piştiğinde üzerine havlu örterek 20 dakika dinlendirin.
11- Servis tabağını tencerenin ağzına koyup ters çevirerek tabağa alın.

 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder