23 Ağustos 2014 Cumartesi

FİNCANDA SÜRPRİZ KEK

FİNCANDA SÜRPRİZ KEK


MALZEMELER
-3 tane yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı + 1 yemek kaşığı kadar un

İçi için;
-2 tane yumurta akı
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI
1- Yumurtayı çırpıp üzerine şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
2- Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin.
3- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
4- İç malzemesi için, yumurta akı, hindistan cevizi ve pudra şekerini elinizle güzelce karıştırın ve minik toplar yapın.
5- Fincanların içini yağlayarak  1 yemek kaşığı kadar kakaolu harçdan koyun.
6-Tam ortalarına hindistan cevizi toplarından bir tane yerleştirin.
7- Kakaolu harcımızdan topların üzeri kapanacak kadar koyun.
8- Fincanları tencereye yerleştirin ve yarısına gelecek kadar tencereye su koyun.
9- Tencerenin ağzına küçük bir havlu koyarak kapağını kapatın.
(Su kaynadığında buhar damlaları kekin üzerine damlayıp kekin ıslanmasını önlemek için)
10- Su kaynadığında altını kısarak 20 dakika daha kaynatın.
11- Fincanları tencereden alın ve ters çevirerek kekleri çıkartın.
12- Soğuduğunda misafirlerinize sunacağınız sürpriz kekleriniz hazır.

AFİYET OLSUN...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder