BİSKÜVİLİ PUF |
-1 Paket yulaflı bisküvi
-2 Su bardağı süt
-2 Yemek kaşığı un
-2 Yemek kaşığı şeker
-1 Yemek kaşığı nişasta
-1 Çay bardağı hindistan cevizi
-1 Tatlı kaşığı tereyağ
-1 Paket vanilya
Süslemek İçin;
-Renkli süsleme şekerleri
-Hindistan cevizi
-Kırılmış fındık vs
YAPILIŞI
1- Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye koyup iyice çırpın.
2- Ocağı altını açıp sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
3- Ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
4- Kremayı ara ara karıştırarak soğutun ve hindistan cevizini içine koyup karıştırın.
5- Bisküvilerin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup kaşıkla yada parmağınızla üzerini yuvarlak şekil verin.
6- Bisküvisinden tutup çevirerek kremayı hindistan cevizi, fındık yada istediğiniz şekerlemelere batırın.
7- Buzdolabında kremanın iyice soğuması için iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder