9 Ekim 2014 Perşembe

HAZIR YUFKALI KOLAY MANTI

HAZIR YUFKALI KOLAY MANTI

MALZEMELER
-3 tane yufka
-200gr kıyma
-1 tane soğan
-Karabiber
-Maydanoz
-Tuz

Üzeri İçin;
-2 su bardağı yoğurt
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı tereyağ
-Pul biber
-Nane
-Üzeri İçin sıvı yağ

YAPILIŞI
1- Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayıp üzerine kıyma, tuz karabiber koyup yoğurun..
2- Yufkaları düz bir zemine serip ortadan ikiye kesin.
3- İlk parçayı alıp her tarafına su sürüp ıslatın ve  kenarlarını üç parmak içe katlayın.
4- Uzun kenarına kıymalı harçtan koyup sıkıca rulo sarın.
5- Sardığınız ruloları 2 cm kalınlığında keserek kıymalı kısım üstte olacak şekilde yağlanmış fırın kabına sıralayın.
6- Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlandığında  üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin.
7- Mantılar pişerken yoğurdun içine sarımsağı rendeleyip tuzunu koyun ve karıştırın.
8- Sosu için tereyağı eritip içine pulbiber ve naneyi koyup kızdırın.
9- Mantılar pişip ilk sıcaklığı çıktığında üzerine yoğurdunu dökün.
10- En son kızgın tereyağlı sosunu da üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder