27 Aralık 2014 Cumartesi

TORPİL PASTA

TORPİL PASTA

MALZEMELER
-8 adet milföy
-Yağlı Kağıt

Kreması İçin;
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin
-1 paket toz krem şanti

YAPILIŞI
1- Yağlı kağıttan külahlar hazırlayın yada dondurma külahı kullanın. (dondurma külahlarınıda yağlı kağıtla sarın)
2- Milföyü dondurucudan çıkarıp 15 dakika oda ısısında bekletin.
3- Unlanmış tezgazta milföyleri uzunlamasına açarak inceltin.
4- Bir parmak genişliğinde şeritler  halinde kesin.
5- Külahların uç kısmından başlayarak hafif üst üste gelecek şekilde kalıplara sarın.
6- 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
7- Külahlar pişerken kremayı hazılayın bunun için; süt, un, nişasta ve şekeri çırpın.
8- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin vanilya ve yağı ilave edip ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
9- Krema tamaman soğuduğunda içerisine toz şantiyi boşaltıp mikserle 5 dakika çırpın.
10- Kremayı sıkma torbasına yoksa dolap poşetine doldurun.
11- Milföy külahlarının içini kremayla doldurun.
12- Ağız kısımlarına fındık, ceviz, çikolata parçaları yada istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
13- Külahları bir saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
14- Fazla beklerse milföyler yumuşayacaktır.

    AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder