17 Haziran 2015 Çarşamba

GELİN BOHÇASI

GELİN BOHÇASI
MALZEMELER
-1 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı un
-3 yemek kaşığı şeker
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi İçin;
-1 Paket kremşanti
-1 su bardağından az eksik süt

YAPILIŞI
1- Yumurta ve şekeri çırpın, diğer malzemeleri de ilave ederek güzelce karıştırın.
2- Yapıştırmayacak bir tava alıp içerisine bir yemek kaşığı hamurdan döküp kaşığın tersiyle hafifçe yayın.
3- Kısık ocakta üzerleri göz göz oluncaya kadar pişirin.
4- Pankekten farklı olarak tek tarafını pişirip tavadan alın.
5- Bir poşetin içine koyun ki ikiye katlarken kırılmasın.
6- Tamamen soğuduğunda pişirmediğiniz tarafına kremşanti doldurup ortadan ikiye kapatın.
7- Ağız kısmını hindistan cevizine batırıp servis tabağına alın.
8- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Not: Ben kremşanti sevmediğim için içerisine krema koydum
isteyenler için krema ölçüleri şöyle;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağından az eksik şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kremşanti

YAPILIŞI
Süt, un, nişasta ve şekeri çırparak kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Vanilyayı ilave ederek ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Tamamen soğuduğunda içerisine toz kremşantiyi boşaltıp mikserle çırpın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder