23 Temmuz 2015 Perşembe

YEŞİL DOMATES TURŞUSU

YEŞİL DOMATES TURŞUSU

MALZEMELER
-2 kg yeşil domates
-Yarım çay bardağı kaya tuzu
-1 çay bardağı sirke
-2 baş sarımsak
-1 tane limon
-Su

YAPILIŞI
1- Domatesleriniz büyükse doğrayın küçükse kürdanla bir kaç yerinden delin
2-Domatesleri cam kavanoza aralarına limon dilimleri ve sarımsak koyarak yerleştirin
3- Üzerine sirke ve kaya tuzunu koyun.
4- Üzerine çıkacak kadar su koyup kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
5- Tuzunu kontrol etmek için bir gün sonra ağzını açıp tuz ayarına bakabilirsiniz.
6- Güneş görmeyen serin bir yerde bir ay bekledikten sonra açabilirsiniz.
Servis Önerisi: Soğanı doğrayıp yağda kavurun
İçerisine salça ya da pul biber koyup domatesi kavurun.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder