11 Ağustos 2015 Salı

GONCA GÜL BÖREK

GONCA GÜL BÖREK
MALZEMELER
-3 adet yufka
-50 gr tereyağı
-İçi için:
-7-8 adet patates
-7-8 dal maydanoz
-Karabiber
-Pulbiber
-Tuz
-Üzerine:
-1 yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
1- Böreğimizin içine koymak için; Patatesi haşlayıp soyun ve ezin.
2- İçerisine tuz,karabiber,pulbiber ve maydanoz doğrayıp karıştırın.
3- Bir yufkayı tezgaha serip dörde bölün.
4- Alınan çeyrek yufkanın üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün.
5- Başparmak, işaret parmağı ve orta parmağınızı yufkanın ortasına koyup saat yönünde çevirin.
6- Ortada oluşan çukurun içine bir tatlı kaşığı patatesli harçtan koyun ve yufkanın uçlarıyla üzerini kapatın.
7- Şeklinin bozulmamasına dikkat ederek kapatılan yer altta kalacak şekilde ters çevirerek tepsiye sıralayın.
8- Yumurta sarısına sıvı yağ ekleyerek karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
9- 180-190 derece fırında, üzeri kızarana dek 30-35 dakika pişirin.

    AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder