12 Kasım 2015 Perşembe

ELMALI HAVUÇLU KEK


ELMALI HAVUÇLU KEK
MALZEMELER
*2 Tane yumurta
* 2 tane orta boy havuç
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
* Un
Elmalı karışımı için;
* 4 tane elma
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI
1- Elmaları soyup ince dilimleyin ve genişçe bir tavaya koyun.
2- İçerisine tarçın ve şekeri koyup yüksek ateşte elmalar çok pişmeden karamelize edin ve soğumaya bırakın.
3- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
4- Havucu yıkayıp rendeleyin ve diğer malzemelerle birlikte hepsini çırpın.
5- Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp elma dilimlerini tabanını kapatacak şekilde her tarafına sıralayın.
6- Hazırladığınız keki yavaşça elmaların üzerine boşaltın.
7- 180 derecede keki pişirin.
8- Kek soğuduğunda kelepçeyi açarak servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder