HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI |
▪3 yumurta
▪1 su bardağı süt
▪1 su bardağı sıvıyağ
▪1 su bardağı irmik
▪1 çay bardağı şeker
▪1 çay bardağı mavi haşhaş
▪1 tane kabartma tozu
▪1 tane vanilya
▪2 su bardağı un
▪1 paket krem şanti
Şerbeti için;
▪3 su bardağı şeker
▪3 su bardağı su
▪Çeyrek limon suyu
Yapılışı;
1▪ Şerbet için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
2▪ Yumurta ve şekeri çırparak köpürtün.
3▪ Diğer malzemeleri de ilave ederek kek kıvamında bir hamur hazırlayın.
4▪ Fırın kabını yağlayarak hazırladığınız hamuru her tarafına eşit bir şekilde yayın.
5▪ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.
6▪ Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip şerbetini dökün.
7▪ Tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.
8▪ Krem şantiyi bir su bardağı sütle köpürtüp tatlının üzerine yayın, isterseniz üzerine hindistan cevizi serpin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder