11 Eylül 2016 Pazar

TAVUK KALAMAR

TAVUK KALAMAR
Malzemeler;
▪Bir bütün tavuk göğsü
▪1'er çay kaşığı tavuk baharatı
▪Kimyon, kinzi
▪Pulbiber, karabiber
▪Tuz
Sosu için;
▪1 tane yumurta
▪5 yemek kaşığı un
▪1 şişe maden suyu
▪1 çay kaşığı karbonat
▪Tuz
▪Üzerine bulamak için 1 su bardağı galeta unu
▪Kızartmak için bol sıvıyağ

Yapılışı;
1▪Tavuk göğsünü jülyen doğrayın.
2▪Baharatlarını ve tuzunu koyup karıştırın.
3▪Yarım saat bekletin.
4▪Bu arada sosunu hazırlayın; sos için gerekli bütün malzemeleri kaseye koyarak iyice çırpın.
5▪Sosu tavukların üzerine döküp karıştırın.
6▪1 saat sosunu çekmesi için buzdolabında bekletin.
7▪Tavaya sıvıyağ koyarak ısıtın.
8▪Tavukları sostan çıkartıp teker teker galeta ununa bulayıp arkalı önlü kızartın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder