1 Ekim 2016 Cumartesi

ÜÇGEN BÖREK

ÜÇGEN BÖREK
          Malzemeler
•3 tane yufka
          Sosu için;
•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı zeytinyağ
•Yarım çay bardağı su
•Bir tane yumurta
          İç harcı için;
•Beyaz peynir
•Maydanoz
          Üzeri için;
•1 yumurta sarısı
•Susam
          Yapılışı;
1• Sosu için; yumurta, süt, su ve zeytinyağını çırpın.
2• İç harcı için;  peyniri ufalıp maydanozu doğrayarak karıştırın.
3• Bir tane yufkayı masaya serip her tarafına hazırladığınız sosdan sürün.
4• İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine koyarak onun da üzerine sos sürün.
5• Üçüncü yufkayı da aynı şekilde üzerine koyarak kalan sosu sürün.
6• İç harcını eşit bir şekilde yufkanın her yerine yayın.
7• Yan taraflarından ikişer parmak katlayın.
8• Önünüzdeki ucundan başlayıp ortasına kadar rulo yaparak sarın.
9• Karşı tarafı da aynı şekilde rulo yaparak ortada birleştirin.
10• İki ruloyu birbirinden ayıracak şekilde uzunlamasına ortadan kesin.
11• Sardığınız rulo börekleri üçgen olacak şekilde dilimleyin.
12• Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 13• Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
14• Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder