LAHANA SARMASI |
-1 tane orta boy dolmalık beyaz lahana
-2 su bardağı pirinç
-2 tane kuru soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Yarım demet maydanoz
-1 çay bardağı zeytinyağ
-Karabiber, pulbiber, nane, tuz
Pişirmek için;
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım yemek kaşığı salça
-Kaynamış su tuz
Yapılışı;
1-Lahananın yapraklarını dip kısmından keserek tek tek ayırın.
2-Derin bir tencereye su koyup kaynatın.
3-Kaynayan suyun içine lahana yapraklarını atıp 1-2 dakika haşlayarak alın ve soğuk suya bırakın.
4-İçi için, soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun.
Salçayı ilave edip karıştırın ve yıkanmış pirinci ve tuzunu koyun.
5-Üzerine bir su bardağı sıcak su koyup ocağı kısın.
6-Az suyla içimiz yarı pişmiş olacak.
7-Suyunu çekince içine doğranmış maydanoz ve baharatları katıp karıştırın.
8-Lahana yapraklarının kalın damarlı kısımlarını bıçakla ayırın, hazırladığınz içten yarım kaşık koyup sarın. (bana muska şeklinde sarmak daha kolay geldiği için öyle yaptım.)
9-Tencereye sıkı sıkı aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
10-Salçayı, tuzunu ve zeytinyağını bir kase sıcak suda karıştırarak sarmaların üzerine dökün.
11-Su miktarını sarmaların üzerine çıkacak şekilde ayarlayın.
12-Sarmalar pişerken açılmaması için üzerine varsa sarma taşı, yoksa bir tabak koyun.
13-Kaynadıktan sonra ocağı kısarak düşük ayarda pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder