19 Şubat 2017 Pazar

TAVUKLU BAMYA

TAVUKLU BAMYA

Malzemeler;
•Yarım kg bamya
•Yarım tavuk göğsü
•1 tane soğan
•1 tane patates
•1 yemek kaşığı salça
•Yarım limon suyu
•4 yemek kaşığı sıvıyağ
•Tuz, pulbiber
•Su

Yapılışı;
1• Soğanı doğrayıp yağda kavurun.
2• Üzerine küp küp doğranmış tavuğu ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
3• Salçayı da ilave ederek karıştırın.
4• Tencereye bir litre kadar kaynar su koyun ve limon suyunu sıkın.
5• Temizlenmiş bamyayı tencereye koyup pişmeye bırakın.
6• Bamyalar yumuşamaya başladığında küçük küçük doğranmış patatesi ilave edin.
7• Tuzunu kontrol edin gerekirse kaynar su ilave edin.
8• Patatesler piştiğinde ocağı kapatın.

AFİYET OLSUN...

Not: Yazdan haşlayarak dondurucuya koyduğunuz bamyayı kullanacaksanız patatesi bamya ile birlikte tencereye ilave etmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder