2 Mart 2017 Perşembe

PATATESLİ KUŞ YUVASI BÖREĞİ

PATATESLİ KUŞ YUVASI BÖREĞİ
Malzemeler;
-4 tane yufka
-1 tane yumurta
-Kaşar peyniri

İç harcı için;
-3 tane patates
-1 tane soğan
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı su
-Karabiber, pulbiber, tuz

Sosu için;
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;
1- İç harcı için; Patatesi soyup rendeleyin.
2- Soğanı sıvıyağda kavurup üzerine patatesi ilave edin.
3- Patates saldığı suyu çekene kadar karıştırmaya devam edin.
4- Suyunu baharat ve tuzunu koyun kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
5- Yufkaları 4 yada 6 üçgen parçaya kesin.
6- Süt ve suyu karıştırıp yufkanın üzerine sürün.
7- Geniş kenarından başlayarak oklavaya sarıp ucunu biraz açık bırakın.
8- Sonra yufkayı iki uçlarından ortaya doğru dikkatlice büzdürüp oklavayı çıkartın.
9- Uçlarını birleştirip kürdanla tutturun. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
10- Ortalarına patatesli harçtan ve onunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
11- Dikkatlice kürdanları çıkarın. (şekli bozulursa pişirdikten sonra da çıkarabilirsiniz)
12- Etrafına yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder