1 Nisan 2017 Cumartesi

KARALAHANA DİBLESİ

KARALAHANA DİBLESİ

Malzemeler;
-Bir bağ taze karalahan
-Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
-1 tane kuru soğan
-1 tane kırmızı biber
-1 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Pul biber, karabiber, tuz

Yapılışı;
1- Karalahanayı ince ince doğrayıp yıkayın, kaynar suyun içine koyun ve hafif yumuşayana kadar haşlayın.
2- Bulguru ekleyip birlikte bulgur şişene kadar pişirin ve suyunu süzün.
3- Tencereye yağı koyup eritin, üzerine doğranmış soğan, kırmızı biber ve sarımsağı ilave ederek kavurun.
4- Salçayı, ve baharatları da ilave ederek karıştırın.
5- Haşlanan karalahana ve bulgur karışımının suyunu sıkıp tencereye ekleyerek hep birlikte 3-4 dakika kadar kavurun.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder