4 Nisan 2017 Salı

KURU YUFKA BÖREĞİ

KURU YUFKA BÖREĞİ
Kuru yufka Karadeniz yöresinde çok meşhurdur. Özellikle ramazan ayına hazırlık için yapılır. Kadınlar bir araya gelip bir kaç kişi yufkayı açar bir kişi de odun ateşinde pişirerek kurutur. Hergün bir kişiye 300 - 400 tane gibi çok sayıda açılır. Kış boyu her an elinizin altında hazır bulunur. Şimdilerde artık marketlerde de satılıyor da bu lezzeti istediğimiz zaman yaparken anne kokusu duyar gibi oluyoruz. Patatesli, peynirli, ıspanaklı yada kıymalı nasıl arzu ederseniz öyle yapabilirsiniz. Şimdi tarifimize bir göz atalım.

Malzemeler;
-8 tane kuru yufka
-150 g kıyma
-1 tane soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Sıvıyağ
-Pulbiber,Tuz

Yapılışı;
1- Önce iç harcını hazırlayalım soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla birlikte yağda kavurun.
2- Salça, pulbiber ve tuzunu da koyup kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin ve soğumaya bırakın.
3- Böreği kızartacağınız tavanın içine 3 yemek kaşığı kadar yağ koyun.
4- Kuru yufkaları teker teker ıslatıp tavaya koyun.
5- Dört tane yufka olunca kıymalı harcı üzerine döküp her tarafına dağıtın.
6- Diğer yufkaları da aynı şekilde ıslatıp tavaya koyun.
7- Orta ateşte kenarlarından başlayarak her tarafını  dikkatlice kızartın.
8- Böreği çevirip tavaya yağ koyun ve diğer tarafını da kızartın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder