3 Mayıs 2017 Çarşamba

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

Malzemeler;
▪1 paket margarin yada tereyağ
▪2 tane yumurta
▪1 su bardağı pudra şekeri
▪2,5 su bardağı nişasta
▪1 paket vanilya
▪1 paket kabartma tozu
▪Aldığı kadar un

Üzeri için;
▪80g çikolata
▪1 tatlı kaşığı tereyağ
▪2 su bardağı mısır gevreği

Yapılışı;
1▪ Hamur için gerekli bütün malzemeyi azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayacak şekilde yoğurun.
2▪ Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp şekil  verin ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
3▪ 160  derecede ısıtılmış fırında  pişirin ve soğumaya bırakın.
4▪ Kurabiyeler soğurken çikolatayı benmari usulü eritmek için, çikolatayı parçalayıp bir kaseye alın, altına başka bir kasede su koyup kaynatın ve eriyen çikolataya tereyağı ilave edin.
5▪ Mısır gevreğini elinizle çok ufalamadan parçalayın.
Kurabiyeleri önce erimiş çikolataya, sonra mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder