14 Temmuz 2017 Cuma

BOŞNAK BÖREĞİ

BOŞNAK BÖREĞİ
Malzemeler;
-5 su bardağı un
-2 su bardağı ılık su
-1 çay kaşığı tuz

Ara katları için;
-100g tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ

İçi için;
-6 tane patates
-2 tane soğan
-Sıvıyağ
-Karabiber,tuz,maydanoz

Yapılışı;
1- İçi için; patatesi haşlayıp soyun ve rendeleyin.
2- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
3- Üzerine patatesi ilave ederek kavurmaya devam edin.
4- Tuz, karabiber ve maydanozu da ilave ederek soğumaya bırakın.
5- Hamuru için; unu bir kaba koyun.
6- Üzerine tuzu ekleyip, azar azar su ilave ederek hamuru  yoğurun.
7- Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin.
8- Tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyarak eritin.
9- Hamuru 10 tane bezeye bölün.
10- Her bir bezeyi küçük pasta tabağı  büyüklüğünde açın.
11- Açtığınız hamurları beşerli iki grup olacak şekilde ayırın.
12- Erittiğiniz yağdan herbir hamurun arasına sürüp, üst üste koyun.
13- En üste koyduğunuz hamura yağ sürmeyin.
14- İlk beş katlı hamuru alıp üzerine un serperek açabildiğiniz kadar ince açın.
15- Erittiğiniz yağdan hamurun üzerine sürün.
16- Hamuru ortadan ikiye kesip, kestiğiniz kenara patatesli iç harçtan koyup rulo olacak şekilde sarın.
17- Sardığınız hamuru yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak gül şeklinde yerleştirin.
18- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp iç harcını koyarak sarın.
19- Üzerine kalan yağı sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder