MALZEMELER
-Yarım kg et
-100 gr tereyağ
-2 Tane domates
-2 Tane kırmızı biber
-4 Tane yeşil biber
1 su bardağı kaşar rendesi
-Birer tatlı kaşığı
-Kimyon
-Kinzi
-Karabiber
-Pulbiber
-Tuz
YAPILIŞI
1- Etiniz kuşbaşı doğranmışsa minik minik yeniden doğrayın.
2- Saca koyun sacınız yoksa teflon tavada da olur.
3- Üzerine tereyağı koyup kapağını kapatarak altını çok kısın.
4- Kendi suyuyla ve buharıyla bişecek o yüzden ağzını hiç açmayın.
5- Suyunu çekmeye başladığında kabukları soyulmuş ince doğranmış domatesi ilave edip karıştırın.
6- Baharatlarını ve tuzunu katıp karıştırın.
7- Etin pişip pişmediğini kontrol edin çünkü bundan sonra hiç karıştırılmayacak
8- Üzerine ince doğranmış biberleri her tarafına ekeleyin.
9- Biberler diri kalacak çok pişmeyecek.
10- Beş dakika sonra rendelenmiş kaşar peynirini de her tarafına ekeleyin ve kapağı kapatın.
11- Kaşar peynirini serptikten bir dakika sonra ocağın altını kapatın
12- Yemeye başlamadan kapağını açmayın ve sıcak sıcak yiyin.
AFİYET OLSUN...
-Yarım kg et
-100 gr tereyağ
-2 Tane domates
-2 Tane kırmızı biber
-4 Tane yeşil biber
1 su bardağı kaşar rendesi
-Birer tatlı kaşığı
-Kimyon
-Kinzi
-Karabiber
-Pulbiber
-Tuz
YAPILIŞI
1- Etiniz kuşbaşı doğranmışsa minik minik yeniden doğrayın.
2- Saca koyun sacınız yoksa teflon tavada da olur.
3- Üzerine tereyağı koyup kapağını kapatarak altını çok kısın.
4- Kendi suyuyla ve buharıyla bişecek o yüzden ağzını hiç açmayın.
5- Suyunu çekmeye başladığında kabukları soyulmuş ince doğranmış domatesi ilave edip karıştırın.
6- Baharatlarını ve tuzunu katıp karıştırın.
7- Etin pişip pişmediğini kontrol edin çünkü bundan sonra hiç karıştırılmayacak
8- Üzerine ince doğranmış biberleri her tarafına ekeleyin.
9- Biberler diri kalacak çok pişmeyecek.
10- Beş dakika sonra rendelenmiş kaşar peynirini de her tarafına ekeleyin ve kapağı kapatın.
11- Kaşar peynirini serptikten bir dakika sonra ocağın altını kapatın
12- Yemeye başlamadan kapağını açmayın ve sıcak sıcak yiyin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder