30 Haziran 2015 Salı

TAVUK DÖNER

TAVUK DÖNER

MALZEMELER
-1 bütün tavuk göğsü
-3 tane sivri biber
-1 tane soğan
-1 yemek kaşığı tavuk baharatı
-1'er çay kaşığı kimyon, kinzi, karabiber, pulbiber
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz

YAPILIŞI
1- Soğanı rendeleyip yağ, tuz ve baharatlarını atarak iyice karıştırın.
2- Tavuk göğsünü ince filetolar halinde kesin ve baharatlı sosun içine koyup karıştırın.
3- Vaktiniz varsa yarım saat dinlendirin ki baharatlar ete lezzetini daha iyi versin.
4- Tezgaha büyükçe streç film serin.
5- Streç filmin üzerine üç parça üst üste baharatlı tavuk fleto koyun.
6- Onunda üzerine uzunlamasına ortadan ikiye kesilmiş iki parça biberi yanyana koyun.
7- Aynı işleme tavuklar bitene kadar devam edin.
8- Alttaki streç filmi tavuğun üzerine kapatın ve dondurucuya atın.
9- Tavuğun ince kesilebilmesi için yarı donmuş olması gerekiyor.
10- Yada bu şekilde hazırlayıp dondurucuda daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz.
11- Tavuğu dondurucudan çıkarıp ince ince dilimleyin.
12- Kızartma tavasına sıvıyağ koyup tavuğu kendi suyunu salıp çekinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin.
13- Suyunu çekince ocağın altını kısarak yağda 3-4 dakika kavurun.
    - Yanında patates kızartması ya da pilavla servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder