25 Mayıs 2016 Çarşamba

PAZI SARMASI

PAZI SARMASI

Malzemeler;
•3 bağ pazı
•1 su bardağı pirinç
•Yarım su bardağı bulgur
•2 tane soğan
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 tatlı kaşığı salça
•1 su bardağı su
•Yarım demet maydanoz
•Karabiber, pulbiber, nane,tuz

Üzeri için;
•1 tane soğan
•3 kaşık sıvıyağ
•1 tatlı  kaşığı salça
•Tuz

Yapılışı;
1•Pazıların saplarını kopartın.
2•Bir tencereye su koyup kaynatın.
3•Pazıları kaynar suya sokup çıkarın ve soğuk suyun içine bırakın.
4•Tencerede yağla birlikte  soğanı soldurup salçasını ilave edin.
5•Yıkanmış pirinç ve bulguru içine koyup karıştırın ve üzerine tuz ve bir bardak  suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
6•İç pişince ocağı kapatıp içine maydanozu doğrayıp baharatlarını ilave ederek karıştırın.
7•Artık sarmaya başlayabilirsiniz, pazılar büyükse ortadan ikiye ayırın.
8•Bir ucuna bir tatlı kaşığı kadar iç koyup sarın ve tencereye sıralayarak devam edin.
9•Ayrı bir tavada soğanı soldurup salçayı ve tuzunu  ilave edin.
10•Üzerine iki su bardağı su koyup kaynatın.
11•Hazırladığınız bu sosu sarmaların üzerine gezdirin.
12•Su oranı sarmaların üzerine çıkmayacak kadar olmalı.
13•Tencerenin içine varsa sarma taşı koyun yoksa bir yemek tabağını ters çevirerek koyun ki patlamadan pişsin.
14•Yüksek ateşte bir taşım kaynayınca altı kısık kontrollü bir şekilde takip ederek pişirin.
Not: Tencerenin dibine bir iki parça kemik koyarsanız daha lezzetli olur.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerekte servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder