21 Ekim 2016 Cuma

HÜNKAR BEĞENDİ

HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler;
▪4 tane iri patlıcan
▪2 su bardağı süt
▪2 yemek kaşığı un
▪1 yemek kaşığı tereyağ
▪1 çay bardağı kadar rende kaşar
▪Karabiber
▪Tuz

▪Yarım kg kuşbaşı et
▪1 tane domates
▪2 tane biber
▪Yarım çay bardağı sıvıyağ
▪Karabiber
▪Kimyon
▪Tuz

Yapılışı;
1▪ Eti düdüklü tencereye koyup bir çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
2▪ Eti tavaya boşaltıp üzerine doğranmış biber ve domatesi koyup birlikte kavurun.
3▪ Yağ, tuz ve baharatları ekleyip domates suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
4▪ Patlıcanları bir kaç yerinden bıçakla delerek  közleyin.
5▪ Kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
6▪ Bir tencereye tereyağı ve unu koyup,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
7▪ Sütü ilave ederek kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
8▪ Patlıcanları, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
9▪ Son olarak kaşar peynirini de koyup iki dakika kadar bu şekilde pişirin.
10▪ Servis tabağına alarak ortasını biraz açın.
11▪ Üzerine önceden pişirdiğiniz eti sıcak olarak koyarak servise sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder