15 Şubat 2017 Çarşamba

KIYMALI PATATES PÜRESİ

KIYMALI PATATES PÜRESİ

Malzemeler;
-8- 10 tane orta boy patates
-Yarım çay bardağından az süt
-100 gr tereyağı
-Karabiber tuz

Kıymalı iç harcı için;
-Yarım kg kıyma
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 tane soğan 
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Karabiber, tuz

Arası  ve üzeri için;
-Kaşar peyniri

Yapılışı;
1- Kıymalı harç için; Soğan ve sarımsağı pembeleşene dek kavurup kıymayı ilave edin.
2- Salça ve baharatlarını da ekleyerek pişirin.
3- Püresi için; patatesleri soyun, haşlayıp
suyunu süzün.
4- Tereyağ, süt ve tuzunu katıp püre olana kadar iyice ezin.
5-  Orta boy borcama tereyağ sürün.
Patates püresinin  yarısını borcamın altına yayıp kaşıkla üzerini bastırarak düzleştirin.
6- Üzerine önce kıymalı iç malzemesini sonra kaşar peynirini her tarafına eşit bir şekilde serin.
7- Kalan patates püresini  üzerine yayın ve son olarak kaşar peyniri serpin.
8- Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder