6 Mart 2017 Pazartesi

AY ÇÖREĞİ

AY ÇÖREĞİ

Hamur malzemesi;
-100 gr oda ısısında tereyağ
-1 tane yumurta (sarısı üzerine)
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvıyağ
-3 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-1 çay kaşığı mahlep
-1 tutam tuz
-3,5 _4 su bardağı un

İç Malzemesi;
-3 su bardağı robottan geçirilmiş kek
-1 yemek kaşığı kakao
-1 yemek kaşığı şeker
-1 çay bardağı ceviz
-1 çay bardağı kuru üzüm
-1 tatlı kaşığı kaşığı tarçın
-1 çay bardağı süt

Hazırlanışı;
1- Yoğurma kabına ılık su, maya ve şekeri koyup karıştırın.
2- Üzerine diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanması için ağzını kapatıp 1 saat dinlendirin.
3- İç malzemesi için; bütün malzemeleri yoğurun.
4- Mayalanan hamurdan bezeler koparıp  elinizle ince uzun bir şekilde açın.
5- Ortasına hazırladığınız iç malzemeden bir parmak kalınlığında olacak kadar koyun.
6- Rulo sararak ay şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
7- Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpiştirin.
8- Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder